چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)

تاریخ برگزاری : 01 اسفند ماه 1402


برگزار شده توسط : سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مرکز پژوهشی زمین شناسی پارس آرین زمین

تحلیل هندسی و جنبشی تاقدیس سرکان کمربند چین خورده-رانده زاگرس، منطقه لرستان، جنوب غرب خرم آباد، استان لرستان

نویسندگان :

مرجان حمزه لویی , حسین حاجی علی بیگی , حمید رضا کریم نژاد

چکیده

تاقدیس سرکان با روند شمال غربی-جنوب شرقی و روند اثر سطح محوری 109 درجه از جمله تاقدیس های منطقه لرستان در کمربند چین خورده-رانده زاگرس می باشد. در این پژوهش با ترسیم یک برش عرضی زمین شناسی ساختاری عمود بر روند این تاقدیس و اندازه گیری پارامترهای هندسی مربوط به یک سطح چین خورده بر روی این برش، تاقدیس سرکان مورد تجزیه و تحلیل هندسی و جنبشی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از این اندازه گیری ها نشان می دهد که این تاقدیس ، یک تاقدیس نامتقارن، استوانه ای و از نظر فشردگی از نوع چین های باز می باشد. از نظر رده بندی رمزی، 1967 ، تاقدیس امیران در رده 1B قرار می گیرد. مقایسه این تاقدیس با مدل های ارائه شده برای انواع چین های مرتبط با گسلش، می توان تاقدیس سرکان را یک چین جدایشی و یا چین جدایشی گسل خورده با ساختار پس راندگی در نظر گرفت.

کليدواژه ها

کمربند چین خورده-رانده زاگرس، لرستان، تاقدیس سرکان، برش عرضی زمین شناسی ساختاری، چین خوردگی مرتبط با گسلش، افق های جدایشی، پارامترهای هندسی، سطح چین خورده

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , تحلیل هندسی و جنبشی تاقدیس سرکان کمربند چین خورده-رانده زاگرس، منطقه لرستان، جنوب غرب خرم آباد، استان لرستان , چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)


چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)
تاریخ برگزاری : 01 اسفند ماه 1402
آرشیو کلیه مقالات این رویداد