چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)

تاریخ برگزاری : 01 اسفند ماه 1402


برگزار شده توسط : سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مرکز پژوهشی زمین شناسی پارس آرین زمین

پتروگرافی گارنت های علم کندی- کوه بلقیس و بررسی کاربرد گارنت ها در گوهرشناسی

نویسندگان :

فاطمه مزلقانی , روشنک ارغائی

چکیده

منطقه مورد مطالعه در فاصله ۵/۸ کیلومتری تخت سلیمان شهرستان تکاب از توابع استان آذربایجان غربی واقع شده است. در منطقه تکاب، فلززایی کانسارها و نشانه‌های معدنی و گوهری بسیاری وجود دارد. از 24 نمونه برداشت شده، تعداد 12 عدد مقطع نازک مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی‌های پتروگرافی دو گروه سنگی نام‌گذاری شده است که شامل پیروکسن گارنت اسکارن و گارنت پیروکسن اسکارن. در پیروکسن گارنت اسکارن بافت آن‌ها ریزبلور بوده و بلورهای خودشکل تا بی‌شکل پیروکسن و گارنت با ابعاد غالب کوچکتر از ۱۰۰ میکرون به صورت گرانولار در کنار همدیگر قابل مشاهده هستند. در برخی از بلورهای گارنت دارای زونینگ هستند. نمونه‌های پیروکسن گارنت اسکارن در ارتباط با یک سنگ متاسوماتیسم شده و به عبارتی متاسوماتیسم در ارتباط با هاله‌های اسکارنی هستند همچنین اثر دگرسانی پسرونده، کانی‌هایی مثل کلریت و اکتینولیت در اثر دگرسانی پیروکسن در این نمونه‌ها تشکیل شده است. به نظر می‌رسد که پیروکسن ابتدا تشکیل شده و در ادامه گارنت شکل گرفته و با توقف تشکیل پیروکسن، گارنت نسل دوم ادامه داشته است. در نمونه‌های گارنت پیروکسن اسکارن مطالعات میكروسكوپی نشان داد، كه این نمونه‌ها مربوط به متاسوماتیسم اسکارنی است و گارنت بخش عمده نمونه را تشکیل داده است (حدود ۷۰ درصد نمونه). بلورهای گارنت متوسط بلور تا درشت بلور بوده و ابعاد برخی از آن‌ها به چند میلیمتر نیز رسیده است و شکستگی‌های زیادی در گارنت‌‌ها رخ داده است.

کليدواژه ها

گارنت، اسکارن، متاسوماتیسم، تکاب

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , پتروگرافی گارنت های علم کندی- کوه بلقیس و بررسی کاربرد گارنت ها در گوهرشناسی , چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)