یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)

تاریخ برگزاری : 15 اسفند ماه 1400


برگزار شده توسط : موسسه آموزش عالی مازیار و مرکز بین المللی همایش ها و سمینارهای توسعه پایدار علوم جهان اسلام

پيام رئیس کنگره

بسم الله الرحمن الرحیم
مفهوم توسعه پایدار، یک نوع تلاش برای ترکیب مفاهیم در حال رشد حوزه ای از موضوعات محیطی با موضوعات اجتماعی- اقتصادی می باشد. همان طور که بیکن یکی از پایه گذاران علم مدرن، آن را مطرح می کند: «جهان برای بشر ساخته می شود و نه بشر برای جهان». مفهوم توسعه پایدار، حاصل رشد آگاهی از پیوندهای جهانی، مابین مشکلات محیطی در حال رشد، موضوعات اجتماعی، اقتصادی، فقر و نابرابری و نگرانی ها درباره یک آینده سالم برای بشر می باشد. توسعه پایدار، قویاً موضوعات محیطی، اجتماعی و اقتصادی را به هم پیوند می دهد.
امروز این زمین را با دست های خودمان به نابودی کشانده ایم و هر لحظه شاهد مرگ سبزی و سبزینگی ، پاکی و شادابی و در نهایت هستی و زندگی هستیم. محیط زیست موضوعی است که کمتر یا به نحوی اصلاً به آن پرداخته نمی شود. در دنیای امروز تکنولوژی حرف اول را می زند و جایی برای حفظ محیط زیست نیست همه ما انسانها فکر می کنیم همه ی منابع موجود روی زمین فقط و فقط برای ماست و باید تا آخر از آن استفاده شود ، فکرمی کنیم این منابع به زودی تمام نخواهند شد و همه ی آنها تجدید پذیرند. اما افسوس که چه منابع با ارزشی و مناطق زیبا و لذت بخشی را به خاطر همین تفکر از دست داده ایم.
اگر شرایط کنونی در دنیا به همین منوال پیش برود در آینده ای نه چندان دور ، فرزندان ما از منابع طبیعی محروم خواهند شد. کشور ايران با توجه به موقعيت جغرافيايي حساس خود، اكنون در مقطعي از تاريخ و در مرحله اي از توسعه قرار گرفته است كه تحت هر شرايطي بايد مقوله توسعة‌ پايدار را به طور جدي مورد توجه قرار دهد. تحقق اين امر هم زماني ممكن است كه بتوانيم با فرهنگ سازی، محیط زیست خود را حفظ كرده و با بکارگیری فناوری های نوین و پاک از منابع طبیعی به نحو مطلوب بهره برداري نمائیم.
مسلماً با بهره گیری از قابلیت های ناشی از فناور های نوین میزان مصرف مواد، استحکام و کاربری آن ها به میزان قابل توجهی گسترش می یابد و تنوع آن ها افزایش خواهد یافت، به گونه ای که برای ساختن بسیاری از محصولات از مواد بسیار کم تری استفاده خواهد شد و در مقابل کارایی آن ها افزایش خواهد یافت. در تولید مواد و محصولات، انرژی بسیار کم تری مصرف می شود و آسیب کم تری به محیط زیست وارد خواهد شد، در نتیجه از منابع محدود موجود در طبیعت به میزان بسیار کم تر و بهره وری بسیار افزون تر استفاده خواهد شد.
میزان سرمایه گذاری جهانی در زمینه فناوری های نوین نشان می دهد که در آینده نزدیک بسیاری از شیوه های تولید، و روش های ساخت تجهیزات و ابزار مورد نیاز بشریت تغییر خواهند یافت.
امید است با تکیه بر عزم ملی و توان کم نظیر متخصصان کشورمان از یک سو و بهره بردن از تجارب بین المللی از سوی دیگر، ایران عزیز نیز به زودی به عنوان قطب توسعه پایدار و استفاده از فناوری های نوین و پاک در سراسر دنیا بدرخشد و فرزندان این مرز و بوم پر افتخار از محیط زیستی پاک و سالم بهره مند گردند.
 
باآرزوی توفیق الهی- مسلم مومنی اصل
رئیس کنگره و رئیس مرکز راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار