پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402
تاثیر اسانس های برخی از گیاهان دارویی بر کنترل قارچ پنیسیلیوم در میوه انار
مینا بهرامی , مهدی جهانی , محمدحسین امینی فرد
امروزه منابع گياهي به عنوان جانشين مواد شيميايي در داروها و مواد غذايي مورد توجه روز افزون قرار گرفته اند. بدون شک استفاده از عصاره و اسانس گياهان مي تواند جايگزين بسيار مناسبي باشد. چرا که ثابت شده است اسانس برخي گياهان داراي خاصيت ضد ميکروبي است. اين مطالعه به منظور تعيين اثر ضد قارچي اسانس های زنجبیل، زنیان، ترخون و هل در پنج غلظت صفر،800،600،400،200 میکرولیتر روی میوه انار جهت جلوگیری از رشد قارچ پنی سیلیوم در شرایط In vitro می باشد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت اسانس ها، فعالیت ضد قارچی آنها را نیز افزایش می دهد، به طوری که بیشترین میزان بازدارندگی در اسانس زنیان و کمترین میزان در اسانس زنجبیل بر روی رشد کلنی قارچ مشاهده شد. بیشترین اثر بازدارنگی قارچ ها به ترتیب شامل اسانس زنیان، هل، ترخون و زنجبیل بود. همچنین عدم رشد در اسانس زنیان با غلظت های 200-400-600-800 میکرولیتر در تمام نمونه برداری ها مشاهده گردید. نتایج فوق نشان داد که اسانس ها توانستند رشد کلنی قارچ را متوقف سازند و اثر بازدارندگی مطلوبی را نشان دهند. لذا ميتوان از اسانس های گياهی به عنوان کنترل کننده بيماری های گياهی در کشاورزی استفاده کرد.
کنترل بیولوژیکی ، بازدارندگی ، قارچ پنی سیلیوم ، اسانس گیاهی
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , تاثیر اسانس های برخی از گیاهان دارویی بر کنترل قارچ پنیسیلیوم در میوه انار , پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402