پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران

تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402


برگزار شده توسط : مجتمع آموزش عالی سراوان و مرکز بین المللی همایشها و سمینارهای توسعه پایدار

تاثیر اسانس های برخی از گیاهان دارویی بر کنترل قارچ پنیسیلیوم در میوه انار

نویسندگان :

مینا بهرامی , مهدی جهانی , محمدحسین امینی فرد

چکیده

امروزه منابع گياهي به عنوان جانشين مواد شيميايي در داروها و مواد غذايي مورد توجه روز افزون قرار گرفته اند. بدون شک استفاده از عصاره و اسانس گياهان مي تواند جايگزين بسيار مناسبي باشد. چرا که ثابت شده است اسانس برخي گياهان داراي خاصيت ضد ميکروبي است. اين مطالعه به منظور تعيين اثر ضد قارچي اسانس های زنجبیل، زنیان، ترخون و هل در پنج غلظت صفر،800،600،400،200 میکرولیتر روی میوه انار جهت جلوگیری از رشد قارچ پنی سیلیوم در شرایط In vitro می باشد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت اسانس ها، فعالیت ضد قارچی آنها را نیز افزایش می دهد، به طوری که بیشترین میزان بازدارندگی در اسانس زنیان و کمترین میزان در اسانس زنجبیل بر روی رشد کلنی قارچ مشاهده شد. بیشترین اثر بازدارنگی قارچ ها به ترتیب شامل اسانس زنیان، هل، ترخون و زنجبیل بود. همچنین عدم رشد در اسانس زنیان با غلظت های 200-400-600-800 میکرولیتر در تمام نمونه برداری ها مشاهده گردید. نتایج فوق نشان داد که اسانس ها توانستند رشد کلنی قارچ را متوقف سازند و اثر بازدارندگی مطلوبی را نشان دهند. لذا ميتوان از اسانس های گياهی به عنوان کنترل کننده بيماری های گياهی در کشاورزی استفاده کرد.

کليدواژه ها

کنترل بیولوژیکی ، بازدارندگی ، قارچ پنی سیلیوم ، اسانس گیاهی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , تاثیر اسانس های برخی از گیاهان دارویی بر کنترل قارچ پنیسیلیوم در میوه انار , پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران


پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402
آرشیو کلیه مقالات این رویداد
دیگر مقالات این رویداد
  • تجزیه و تحلیل ترکیبات فیتوشیمیایی توسط آنالیز GC-MS در عصاره سوکسله و ماسراسیون برگ مورینگا الیفرا
  • گیاه دارویی سدر، از منظر قرآن کریم و روایات
  • ارزیابی تاثیر گرادیان ارتفاعی مناطق مازندران بر مورفولوژی گیاه Peganum harmala L
  • توسعه حسگر رنگ‌سنجی بر پایه سلولز اصلاح شده با نین‌هیدرین جهت اندازه گیری اسیدآمینه بررسی خواص مورفولوژی ، SEM ، FTIR
  • بررسی سم شناسی شیمیایی-جنایی گیاهان دارویی به عنوان شواهد در صحنه جرم
  • سنتز سبز و موثر نانوکامپوزیت Ag/g-C3N4 در محیط عصاره آبی گیاه دارویی باریجه
  • تاثیر رزوراترول بر روی حافظه موش های صحرایی مبتلا به مقاومت انسولینی
  • بررسی شاخصهای خونی در ماهیان کپور معمولی قرار گرفته در معرض غلظتهای تحت کشنده و ترکیبی مس و سرب
  • سازوکار مولکولی برنامه گذار اپیتلیالی - مزانشیمی (EMT)، از منشاء جنینی تا متاستاز تومورها
  • بررسی میزان کلروفیل و کارتنوئید گیاه دارویی آقطی (.Sambucus ebulus L) در رویشگاه های مختلف استان مازندران