پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402
ارزیابی عملکرد کمّی اسانس گل محمدی (Rosa damascena Mill.) برداشت شده در ساعات مختلف روز در منطقه سعادت شهر استان فارس
مجتبی نوروزی , علیرضا یاوری , علیرضا راهب
گل محمدی (Rosa damascena Mill.) گیاهی چندساله از خانواده گل سرخیان می باشد که اسانس آن جزو گران ترین اسانس ها در دنیا بوده و در صنعت عطرسازی کاربرد دارد. این پژوهش به منظور ارزیابی عملکرد اسانس گل محمدی برداشت شده در ساعت های مختلف روز در منطقه سعادت شهر استان فارس صورت گرفت. قبل از اجرای آزمایش سه نمونه خاک به صورت تصادفی از قسمت های مختلف محل اجرای آزمایش انتخاب و خصوصيات فيزیکی و شيميایی آن اندازه-گيری شد. استخراج اسانس به روش تقطیر با آب و با دستگاه کلونجر صورت گرفت. نتایج نشان داد بیشترین بازده اسانس در نمونه برداشت شده در ساعت 6 صبح و قبل از طلوع آفتاب بوده و کمترین مربوط به نمونه برداشت شده در ساعت 14 ظهر بود. یافته ها نشان داد با افزایش دما، بازده اسانس کاهش می یابد.
گل محمدی، اسانس، درجه حرارت، زمان برداشت، سعادت شهر.
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , ارزیابی عملکرد کمّی اسانس گل محمدی (Rosa damascena Mill.) برداشت شده در ساعات مختلف روز در منطقه سعادت شهر استان فارس , پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402