پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402
تاثیر پوشش خوراکی صمغ ثعلب بر ویژگیهای کیفی قارچ دکمهای
فاطمه نجابی , محمود رضازاد باری , هادی الماسی , صابر امیری
قارچهای خوراکی از فسادپذیرترین محصولات هستند و بلافاصله بعد از برداشت شروع به از دست دادن کیفیت می کنند و ماندگاری کوتاه این محصولات منجر به ایجاد مشکلاتی در هنگام پخش و بازاریابی این محصول به صورت تازه می شود. پوشش های خوراکی وسیله ای مناسب برای طولانی کردن عمر مفید مواد غذایی و افزایش کیفیت آنها بدون ایجاد آلودگی محیطزیست هستند. در این تحقیق افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای با استفاده از پوشش خوراکی صمغ ثعلب بررسی شد و اثر صمغ ثعلب در غلظتهای ۲۵/۰،۷۵/۰،۵/۱ درصد و مدتزمان نگهداری به مدت ۱۵ روز در دمای ۴ درجه سانتی گراد بر ویژگی های کیفی قارچ دکمه ای، مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش های انجام شده روی قارچ دکمه ای شامل اندازه گیری pH، اسیدیته، مواد جامد محلول و افت وزن بود. نتایج نشان داد که با افزایش صمغ ثعلب، pH و اسیدیته افزایش یافتند و افت وزنی کمتر شد. با افزایش زمان نیز اسیدیته و مواد جامد محلول و افت وزنی کاهش یافت. تأثیر غلظت صمغ ثعلب بر روی افت وزن معنی دار بوده و باعث کاهش افت وزن در تیمارها شده است و همچنین اثر این پوشش بر روی اسیدیته، pH و مواد جامد محلول نیز معنی دار میباشد و نمونه شاهد (فاقد پوشش) افت اسیدیته و کاهش pH بیشتری نسبت به تیمارها داشته است. بهطورکلی مشخص گردید که با افزایش غلظت صمغ ثعلب، خصوصیات کیفی قارچ بهتر حفظ شده و ماندگاری آن در مقایسه با نمونه شاهد افزایش مییابد.
پوشش خوراکی،صمغ ثعلب،قارچ دکمهای،خصوصیات فیزیکی
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , تاثیر پوشش خوراکی صمغ ثعلب بر ویژگیهای کیفی قارچ دکمهای , پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402