پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران

تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402


برگزار شده توسط : مجتمع آموزش عالی سراوان و مرکز بین المللی همایشها و سمینارهای توسعه پایدار

تاثیر پوشش خوراکی صمغ ثعلب بر ویژگی‌های کیفی قارچ دکمه‌ای

نویسندگان :

فاطمه نجابی , محمود رضازاد باری , هادی الماسی , صابر امیری

چکیده

قارچ‌های خوراکی از فسادپذیرترین محصولات هستند و بلافاصله بعد از برداشت شروع به از دست دادن کیفیت می کنند و ماندگاری کوتاه این محصولات منجر به ایجاد مشکلاتی در هنگام پخش و بازاریابی این محصول به صورت تازه می شود. پوشش های خوراکی وسیله ای مناسب برای طولانی کردن عمر مفید مواد غذایی و افزایش کیفیت آنها بدون ایجاد آلودگی محیط‌زیست هستند. در این تحقیق افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای با استفاده از پوشش خوراکی صمغ ثعلب بررسی شد و اثر صمغ ثعلب در غلظت‌های ۲۵/۰،۷۵/۰،۵/۱ درصد و مدت‌زمان نگهداری به مدت ۱۵ روز در دمای ۴ درجه سانتی گراد بر ویژگی های کیفی قارچ دکمه ای، مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش های انجام شده روی قارچ دکمه ای شامل اندازه گیری pH، اسیدیته، مواد جامد محلول و افت وزن بود. نتایج نشان داد که با افزایش صمغ ثعلب، pH و اسیدیته افزایش یافتند و افت وزنی کمتر شد. با افزایش زمان نیز اسیدیته و مواد جامد محلول و افت وزنی کاهش یافت. تأثیر غلظت صمغ ثعلب بر روی افت وزن معنی دار بوده و باعث کاهش افت وزن در تیمارها شده است و همچنین اثر این پوشش بر روی اسیدیته، pH و مواد جامد محلول نیز معنی دار می‌باشد و نمونه شاهد (فاقد پوشش) افت اسیدیته و کاهش pH بیشتری نسبت به تیمارها داشته است. به‌طورکلی مشخص گردید که با افزایش غلظت صمغ ثعلب، خصوصیات کیفی قارچ بهتر حفظ شده و ماندگاری آن در مقایسه با نمونه شاهد افزایش می‌یابد.

کليدواژه ها

پوشش خوراکی،صمغ ثعلب،قارچ دکمه‌ای،خصوصیات فیزیکی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , تاثیر پوشش خوراکی صمغ ثعلب بر ویژگی‌های کیفی قارچ دکمه‌ای , پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران


پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402
آرشیو کلیه مقالات این رویداد