چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)

تاریخ برگزاری : 01 اسفند ماه 1402


برگزار شده توسط : سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مرکز پژوهشی زمین شناسی پارس آرین زمین

کنترل کننده‎های ساختاری در کانی‎زایی پهنه‌های برشی (مطالعه موردی کوه هنگام-خاور ایران)

نویسندگان :

محمد امیر علیمی

چکیده

شناخت ساختارهای زمین‌ساختی نظیر شکستگی‌ها، گسل‌ها و برهمکنش آنها می‌تواند به اکتشاف، استخراج و ایمنی در معادن کمک کند. منطقه مورد مطالعه از نظر جایگاه زمین‌ساختی، در خاور ايران و شمال بلوك لوت واقع است. راستای غالب قطعات گسلی در درون پهنه لوت با گسل‌های فرعی مجاورشان از روند و سازوکار شکستگی‌های Y، R، R`، P و T ناشی از اعمال برش ساده راستالغز پیروی می‌کند. برش در راستای شکستگی‎های ثانویه و چرخش بلوکی. در دگرشکلی پیشرونده برش ساده، فضاهای خالی بوجود می‎آیند. بر این اساس مکان‌های مستعدی برای جایگیری محلول‌های کانه‌دار در این مناطق فراهم شده و می‌تواند موجب تشکیل کانسارهای رگه‌ای و هیدروترمال شود. در شمال كوه هنگام، توده‌های گرانيت، توناليت، مونزوگرانيت و دايك‌هاي منشعب شده از آن بدرون واحد سنگي سازند شمشك نفوذ کرده‌اند. در مراحل نهايي ماگماتيسم، نفوذ محلول‌هاي كانه‎دار در شكستگي‌هاي سنگ ميزبان، سبب كاني‌سازي مس و سرب شده است.

کليدواژه ها

شکستگی، چرخش، ماگماتیسم، کانی‌زایی، بلوک لوت.

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , کنترل کننده‎های ساختاری در کانی‎زایی پهنه‌های برشی (مطالعه موردی کوه هنگام-خاور ایران) , چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)


چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)
تاریخ برگزاری : 01 اسفند ماه 1402
آرشیو کلیه مقالات این رویداد