یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)

تاریخ برگزاری : 15 اسفند ماه 1400


برگزار شده توسط : موسسه آموزش عالی مازیار و مرکز بین المللی همایش ها و سمینارهای توسعه پایدار علوم جهان اسلام

بررسی نقش مصالح بومی پایدار در اقلیم سرد و کوهستانی دماوند با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی

نویسندگان :

زهرا حبیبی

چکیده

در نگاهی جامع، دانش بومی، بخشی از سرمایه ملی است که باورها، ارزش ها و دانسته های هر قوم را در بر می گیرد. 1 لذا آنگونه که می دانیم نقش مصالح بومی از جمله مولفه های اثرگذار بر پایداری است که با تاکید بر نگاه اکولوژیک و کارایی انرژی، زمینۀ پایداری اقتصادی و کاهش هزینه های اولیه و جاری ساخت را فراهم می آورد. لذا با شناخت عوامل موثر زیست محیطی و بررسی و مقایسه ی مصالح بومی با مصالح جدید که از مزایای آن می توان به عدم تخريب طبيعت ، ایجاد کمترين آلودگي در توليد، پايين بودن مصرف انرژي در توليد، صرفه جويي در انرژي حمل و نقل، کاهش مصرف انرژي در بهره برداري، کاهش هزينه هاي تمام شده و از همه مهم تر بازگشت سريع به طبيعت و عدم تخريب محيط زيست نام برد. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی مبتنی بر مطالعات کتابخانه‌ای و اسنادی به بررسی مقولۀ بومی سازی در معماری اقلیم سرد و کوهستانی با رویکرد پایداری، ضمن بهره‌گیری از پتانسیل ها و مصالح موجود و قابل دسترس در ساخت و ساز،کاهش مصرف منابع طبیعی و زیست محیطی، به ارتقاء سطح زندگی با استفاده از اصولی مانند؛ استفاده از مصالح بومی و استفاده از انرژی های طبیعی و ارائه راهکارهای طراحی معماری می پردازد.

کليدواژه ها

معماری بومی، طراحی پایدار، محیط زیست، اقلیم سرد و کوهستانی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , بررسی نقش مصالح بومی پایدار در اقلیم سرد و کوهستانی دماوند با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی , یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)