پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402
ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی و تعیین میزان محتوای فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره آبی و متانولی گیاه دارویی چای ترش Hibiscus sabdarifa
فاطمه مقصودی , وحید اکبرپور , مصطفی گواهی , حسین مرادی
گیاه چای ترش با نام علمی Hibiscus sabdariffa از خانواده Malvaceae میباشد. این گیاه بومی مناطق گرم است و در ایران در بلوچستان و جیرفت نیز کشت میشود. در این پژوهش، خاصیت آنتی اکسیدانی، محتواي تام ترکیبات فنلی و فلاونوئیدي عصاره آبی و متانولی کاسبرگ چای ترش مورد بررسی قرار گرفت. از کاسبرگ های خشک شده ی چای ترش جهت تهیه ی عصاره های آبی و متانولی استفاده گردید و اثر آنتی اکسیدانی عصاره با روش (2و 2 -دي فنیل 1 -پیکریل هیدرازیل)DPPH سنجیده شد. هم چنین محتوای فنلی و فلاونوئیدی کل نیز مورد بررسی قرار گرفت. میزان فنل کل کاسبرگ چای ترش در عصاره های آبی و متانولی به ترتیب 2/62± 19/73 و 3/74±28/40 (میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره) و میزان فلاونوئید کل در عصاره های آبی و متانولی به ترتیب 1/75±3/66 و 1/75±5/88 (میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره) به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که غلظت عصاره ها و آنتی اکسیدان سنتزی تاثیر معنی داری بر مهار رادیکال آزاد DPPH دارد (P
آنتی اکسیدان، فنل، فلاونوئید، عصاره چای ترش، حلال
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی و تعیین میزان محتوای فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره آبی و متانولی گیاه دارویی چای ترش Hibiscus sabdarifa , پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402