پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران

تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402


برگزار شده توسط : مجتمع آموزش عالی سراوان و مرکز بین المللی همایشها و سمینارهای توسعه پایدار

ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی و تعیین میزان محتوای فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره آبی و متانولی گیاه دارویی چای ترش Hibiscus sabdarifa

نویسندگان :

فاطمه مقصودی , وحید اکبرپور , مصطفی گواهی , حسین مرادی

چکیده

گیاه چای‏ ترش با نام علمی Hibiscus sabdariffa از خانواده Malvaceae می‏باشد. این گیاه بومی مناطق گرم است و در ایران در بلوچستان و جیرفت نیز کشت می‎‏شود. در این پژوهش، خاصیت آنتی ‏اکسیدانی، محتواي تام ترکیبات فنلی و فلاونوئیدي عصاره آبی و متانولی کاسبرگ چای‏ ترش مورد بررسی قرار گرفت. از کاسبرگ ‏های خشک ‏شده ‎‏ی چای ترش جهت تهیه ‏ی عصاره‏ های آبی و متانولی استفاده گردید و اثر آنتی ‏اکسیدانی عصاره با روش (2و 2 -دي فنیل 1 -پیکریل هیدرازیل)DPPH سنجیده شد. هم چنین محتوای فنلی و فلاونوئیدی کل نیز مورد بررسی قرار گرفت. میزان فنل کل کاسبرگ چای‏ ترش در عصاره‏ های آبی و متانولی به ترتیب 2/62± 19/73 و 3/74±28/40 (میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره) و میزان فلاونوئید کل در عصاره ‏های آبی و متانولی به ترتیب 1/75±3/66 و 1/75±5/88 (میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره) به‏ دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که غلظت عصاره ‏ها و آنتی‏ اکسیدان سنتزی تاثیر معنی‏ داری بر مهار رادیکال آزاد DPPH دارد (P

کليدواژه ها

آنتی اکسیدان، فنل، فلاونوئید، عصاره چای ترش، حلال

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی و تعیین میزان محتوای فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره آبی و متانولی گیاه دارویی چای ترش Hibiscus sabdarifa , پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران


پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 31 فروردين ماه 1402
آرشیو کلیه مقالات این رویداد
دیگر مقالات این رویداد
  • درمان یک قطعه مرغ مینای مبتلا به بیماری ذخیره آهن با داروی گیاهی لیورگل
  • تاثیر هورمون های اکسین و نوع ریز نمونه بر القای ریشه نابجا گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea L.) در شرایط درون شیشه ای.
  • بررسی ترکیبات پلی فنلی در کاسبرگ های چای ترش (Hibiscus sabdariffa)
  • شناسایی ترکیبات موجود در انواع چای(چای سیاه،چای سبز،چای کوهی)و بررسی خواص دارویی و تفاوت آن ها بایکدیگر
  • مقایسه برخی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در اندام‌های رویشی و زایشی سه گونه دارویی آلاله یک‌ساله Ranunculus L. (Ranunculaceae)در دو منطقه از استان گلستان
  • بررسی تاثیر گیاه دارویی آویشن بر درمان بیماریها
  • تاثیر اسانس های برخی از گیاهان دارویی بر کنترل قارچ پنیسیلیوم در میوه انار
  • بررسی اثر مهاری آلکالوئیدهای استخراج شده از گیاه Nepeta mahanensis بر روی آنزیم سیکلواکسیژناز- 2 موثر در بروز سرطان روده ی بزرگ به روش شبیه سازی بیوانفورماتیک
  • بررسی امکان تولید امولسیفایر میکروبی (بیو امولسیفایر )از میکرو ار گانیسم های موجود در پساب های صنعتی استان گلستان