چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)

تاریخ برگزاری : 01 اسفند ماه 1402


برگزار شده توسط : سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مرکز پژوهشی زمین شناسی پارس آرین زمین

پتانسیل اقتصادی، پتروگرافی و کانی شناسی لیستونیت های غرب عروسان، شمال شرق اصفهان

نویسندگان :

پرویز قادری , احمد گودرزی , محمد حقانی

چکیده

مجموعه افیولیتی عروسان در شمال شرق استان اصفهان مابین دو زون ساختاری ایران مرکزی و بلوک یزد واقع شده است. بنا به مطالعات صورت گرفته لیستونیت های این ناحیه دارای ترکیب کربناتی و کربناتی سلیسی هستند که به صورت رگه و رگچه هایی با روند شرقی – غربی و با شیب به سمت جنوب در امتداد خطوط گسلی واقع شده اند. از کانی های این مجموعه می توان به کلسدون، کوارتز، دولومیت و تا حدودی منیزیت اشاره کرد که توسط بلورهای تالک، سرپانتین، کروم اسپینل و اکسیدهای آهن و منگنز همراهی می شوند. بافت شاخص در این مجموعه بافت پر کننده فضای خالی است اما بافت های کانی ساز دیگری نظیر کلوئیدی، قشر گون و دانه ای هم در آنها قابل مشاهده می باشد. لیستونیت های این مجموعه بیشتر به شکل رگه های مالاکیتی، نهشته های منگنزی و منیزیتی، رگه های سلیسی دارای آلتراسیون و کانه دار و همچنین آثار دانه ای و پراکنده از بلورهای گالن می باشد. به نظر می رسد چرخه هاي گرمابی مسئول کانی سازي، از سیستم هاي زمین گرمایی که متعاقب فعالیت آتشفشانی اسیدي تا حدواسط به وجود آمده اند، منشأ گرفته اند. بازپویایی سرپانتینیت برشی با محلول هاي گرمابی، به دگرسانی گرمـابی سیلیسی- کربناته و تشکیل لیستونیت منجر شده است. اهمیت این دگرسانی ها به دلیل کانی سازی هاي جیوه- طلاي همـراه آنهاسـت.

کليدواژه ها

افیولیت، لیستونیت، بلوک یزد، عروسان، اصفهان

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , پتانسیل اقتصادی، پتروگرافی و کانی شناسی لیستونیت های غرب عروسان، شمال شرق اصفهان , چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)


چهل و دومین همایش ملی علوم زمین (نمایه ISC)
تاریخ برگزاری : 01 اسفند ماه 1402
آرشیو کلیه مقالات این رویداد