یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)
تاریخ برگزاری : 15 اسفند ماه 1400
نقش فلاوونوئیدهای گیاهی در عملکرد نشخوارکنندگان و طیور
محسن کاظمی
فلاوونوئیدها ترکیبات پلیفنلی هستند که دارای خواص فارماکولوژیک زیادی بوده و در صورت استفاده از آنها در جیره، میتوانند باعث بهبود عملکرد رشد دام و کیفیت محصولات دامی گردند. فلاوونوئیدها دارای اثرات تقویتکنندگی سیستم ایمنی، ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی و ضداکسیداتیو قوی نیز میباشند. بهدلیل اثرات ضدمیکروبی فلاوونوئیدها، اخیراً از آنها بهعنوان جایگزینی برای آنتیبیوتیکها در جیرههای نشخوارکنندگان استفاده شده است. یافتههای اخیر نشان داده که افزودن فلاوونوئیدها به جیرههای نشخوارکنندگان میتواند باعث کاهش تولید متان شکمبهای شود. فلاوونوئیدها قادر به بهبود تولید اسیدهای چرب فرار در شکمبه از طریق کاهش تولید غلظت نیتروژن شکمبهای و نیز کاهش تولید متان میباشند. بهنظر میرسد که مکمل کردن جیره دامهای دچار تنش گرمایی با فلاوونوئیدها، بیشترین بهره را در عملکرد آنها داشته باشد. نشان داده شده است که ایزوفلاوونها و فلاوانولها زیستفراهمی پایینی داشته، اما زیستفراهمی بالاتری برای پروآنتوسیانیدینها گزارش شده است. نتایج برخی از مطالعات نشان داده که فلاوونوئیدها بهطور مطلوبی باعث تغییر پروفایل اسیدهای چرب گوشت و بهبود ماندگاری اکسیداتیو گوشت شدهاند. در این مقاله سعی شده است که جنبههای کاربردی و اثرات فلاوونوئیدها بر عملکرد دامهای نشخوارکننده مورد بررسی قرار بگیرد.
فلاوونوئید، دام، عملکرد رشد، سیستم ایمنی، شکمبه
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , نقش فلاوونوئیدهای گیاهی در عملکرد نشخوارکنندگان و طیور , یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)
تاریخ برگزاری : 15 اسفند ماه 1400