یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)
تاریخ برگزاری : 15 اسفند ماه 1400
بررسی امکان کاربرد صمغ بومی بارهنگ به عنوان یک ترکیب مغذی در محیط کشت باکتری
کیمیا صراف ماموری , سمیه رهایی , محبوبه زارع , مهراب نصیری کناری
بارهنگ کبیر با نام علمی (Plantago major L.) گیاهی چند ساله از تیره بارهنگیان می باشد. گیاه بارهنگ داراي خواص ضد میکروبی، ضد سم، ضد ویروس و ضد عفونی کنندگی می باشد. همچنين بارهنگ می تواند در درمان و التیام زخم ها موثر باشد و به طور سنتی در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر جهان از برگ های این گیاه بدین منظور بهره برده اند. صمغ این گیاه به دلیل دارا بودن انواع کربوهیدرات ها از جمله گلوكز، زايلوز، فروكتوز و ... می تواند به عنوان یک منبع کربن مغذی در محیط کشت استفاده گردد. در اين مطالعه، امكان كاربرد صمغ بارهنگ در محيط كشت باكتري بررسي شده است و جهت آناليز از روش هاي تفرق اشعه ایکس (XRD) و اسپکتروسکوپی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) استفاده شده است، همچنین خاصیت ضد میکروبی صمغ توسط آزمون انتشار دیسک (Disk Diffusion) مورد مطالعه قرار گرفته است.
ضد میکروبی، صمغ دانه بارهنگ، محیط کشت باکتری، منبع كربن
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , بررسی امکان کاربرد صمغ بومی بارهنگ به عنوان یک ترکیب مغذی در محیط کشت باکتری , یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)
تاریخ برگزاری : 15 اسفند ماه 1400