یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)

تاریخ برگزاری : 15 اسفند ماه 1400


برگزار شده توسط : موسسه آموزش عالی مازیار و مرکز بین المللی همایش ها و سمینارهای توسعه پایدار علوم جهان اسلام

بررسی وضعیت زمین شناسی تونل های چَمِشک و تحلیل پایداری آن با استفاده از روش های عددی

نویسندگان :

مجید میراحمدی

چکیده

در این مقاله به بررسی مشخصات ژئومکانیکی پروژه آزادراه خرم آباد – پل زال پرداخته شده است. سپس بررسی زمین شناسی تونل های چمشک ( اولین تونل ها از طرف خرم آباد ) انجام شده است. تونل های چپ و راست چمشک به طول تقریبی 220 و 324 متر و به شکل نعل اسبی و به عرض دهانه 10 متر از تونل های آزاد راه خرم آباد – پل زال می باشند . سنگ میزبان این تونل از نوع سنگ آهک آسماری است و از نظر مهندسی در ردیف سنگ های متوسط ارزیابی شده است. سنگ آهک میزبان دارای یک سطح لایه بندی و سه دسته درزه در محدوده تونل می باشد و از این نظر دارای درزه داری متوسط و هوازدگی کم می باشد. در این نوشته با توجه به اهمیت این تونل ها در مسیر مذکور به بررسی و تحلیل عددی آن پرداخته شده است. با توجه به آنکه در این پروژه تحلیل تونل با استفاده از نرم افزار Phase2 انجام شده است در این نوشتار به معرفی نرم افزار Phase2 می پردازیم و تحلیل تونل را با این نرم افزار انجام داده ایم. نتایج نشان دهنده بیشترین کرنش افقی در سقف و بیشترین کرنش عمودی در کف تونل می باشد. ولی با توجه به کمتر بودن میزان کرنش ها از کرنش بحرانی، تونل در وضعیت پایدار قرار دارد و برای بالا بردن ضریب اطمینان توصیه می شود از سیستم های نگهداری شامل پیچ سنگ و قاب های فولادی استفاده شود.

کليدواژه ها

آزادراه خرم آباد- پل زال، تونل چمشک، نرم افزار Phase2، تحلیل پایداری، کرنش بحرانی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , بررسی وضعیت زمین شناسی تونل های چَمِشک و تحلیل پایداری آن با استفاده از روش های عددی , یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران (نمایه ISC)